Onze ligging op een kruispunt van stad, water en groen maakt ons een trekpleister voor internationale gasten die Amsterdam en omgeving bezoeken. We komen ruimte te kort om alle nieuwsgierige toeristen te herbergen. Daarbij worden de kleine trekkerstentjes steeds meer vervangen door grote koepeltenten. Daarom gaan we uitbreiden!

Groene groei en groeiend groen!

Omarmd door de prachtige ecologische verbindingszone Bovendiep, betekent het vergroten van capaciteit voor ons automatisch ook het versterken van de belangrijke en natuurlijke kwaliteiten om ons heen. We zijn hierin al meer dan 15 jaar initiatiefnemer. Met onder andere (toenmalig) minister Verhagen van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en Jaap Bond, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland, en de Gemeente Amsterdam sloten we daarom in 2012 een Green Deal. In samenwerking realiseren we het kampeereiland én een ecologische en economische duurzame bijdrage aan de omgeving: niet alleen meer natuur maar ook meer werkgelegenheid voor Amsterdam.

 
Ons kampeereiland
 

Verbetering van de natuurwaarden

Rondom het nieuwe kampeereiland wordt een 8 meter brede rietoever gemaakt. Deze grote overgangen van water naar land vormen samen met de al aanwezige eilandjes een enorme toevoeging aan het landschap. De verbetering van natuurwaarden uit zich in: brede luwe waterzones, waarin vissen kunnen paaien en vleermuizen foerageren, en extra brede rietoevers, sloten en bijzondere doorkijken naar het open water vanaf de dijk. Een ideale leefomgeving voor veel (jonge) dieren en streekeigen begroeiing.

Ons kampeereiland
 

Het ontstaan van land

Landmaken is een fascinerend proces! Beeld je maar eens in: waar nu nog water is, komt straks een nieuw stuk Camping Zeeburg en natuur. Na het baggeren, land-aanwinnen een strook aanplempen, sloten (uit)graven, duiker aanleggen, inklinken, ophogen, inrichten, beplanten en zaaien kom jij over minder dan een jaar hopelijk bij ons kamperen op dit prachtige eiland!

We zijn inmiddels begonnen!

Sinds 27 augustus 2018 komt er stap voor stap ruim 1,4 hectare land bij. De eerste contouren van het kampeereiland worden echt zichtbaar zodra Markus Bv. de palen in het water slaat en geotubes gaat vullen. 14 stuks met een omtrek van 27,4 meter worden ieder gevuld met baggerspecie uit de directe omgeving en op volgorde en in de juiste hoek tegen elkaar geplaatst. Daarmee zijn ze de basis van de oevers. Later gaan we deze ruimte tussen de geotubes vullen met grond. Dat heeft een jaar tijd nodig om in te klinken voordat het eiland de groene inrichting van bomen, bossages en grasvelden krijgt. Als alles naar planning verloopt, kunnen medio 2022 de eerste tenten op het terrein worden opgezet!

Ons kampeereiland
 
kampeereiland camping zeeburg maart 2019
 

De uiteindelijke hoogte van het eiland zal ongeveer 80 tot 150 cm boven N.A.P zijn, met veel reliëf en aflopend naar de waterkanten. Er liggen inspirerende ontwerpen klaar voor een zo natuurlijk/streekeigen mogelijke uitstraling. Waardevol voor jou en waardevol voor de natuur!

Meer informatie?

Het aan te leggen eiland is bijzonder voor onze camping, bijzonder voor de natuur en een unieke kampeerplek in Amsterdam! Heb je een vraag? Stuur een email naar info@campingzeeburg.nl of bel + 31 20 694 4430. Je hoort zo snel mogelijk van ons!


Oog in oog met ons dierenatelier op de grens tussen water en stad

Dichterbij het water slapen kan haast niet! Kamperen aan de oever van een prachtig meer waar je de Buiten-IJ lucht proeft. Zie hoe de lichtjes van de Amsterdamse brug en de A10 richting de stad een lijnenspel op de golfjes vormen. Ervaar de enorme ruimte, vrij van auto en bebouwing en alleen bereikbaar met een voetbrug, voordat je gaat genieten van alle stedelijke verwennerijen.

Van basic camping tot een tijdelijk thuis, je hebt alle duurzame (gezins-) voorzieningen op loopafstand. En terwijl jij een kampvuurtje maakt gaan de waterspitsmuis en de ringslang hun gang en broeden de wilde eend en meerkoet rustig in de extra brede rietoevers. De luwe zone maakt het eiland tot een ‘biologisch wegrestaurant’ voor de vleermuis, kleine modderkruiper en de bittervoorn. De Wilg, Meidoorn, Linde en Wilde roos groeien hier gemoedelijk naast elkaar en bieden schaduw als dat nodig is.

Door de afwisseling van hoog en laag, droog en nat en zonnig en schaduwrijk, voelt het voor zowel mens, dier en natuur als thuis!

Ons kampeereiland