Camping Zeeburg Amsterdam
Groen!

Groen!

Duurzaam? Natuurlijk!

We vinden het onze taak om de natuur en het milieu op en rond Camping Zeeburg goed te beschermen. Ons beleid leidt tot resultaat. Dat bewijst de Green Key, het eerste internationale milieulabel voor toeristische accommodaties. Met strenge criteria en een onafhankelijke jury. Op Camping Zeeburg ben je er zeker van dat we voldoen aan alle eisen voor waterbesparing, energie- en afvalbeheer en een verantwoord inkoopbeleid.

Op dit moment heeft Camping Zeeburg de Gouden Green Key met 73 van de maximaal mogelijk 83 punten! Dit is het hoogst haalbare label voor dit keurmerk.

Wildlife Camping Zeeburg

Stadswildernis

Camping Zeeburg ligt midden in de wildste natuur die je in Amsterdam zult vinden. We proberen dieren die aan het IJmeer hun natuurlijke habitat vinden, veilige plekken te bieden om te nesten. Scholeksters en andere vogels vinden het goed toeven op onze groene daken. Het zal je verbazen hoeveel bijzondere wilde dieren je tegenkomt op en rond Camping Zeeburg. Er zijn ijsvogels, bonte spechten, ringslangen en zelfs een marter gesignaleerd. Een ander diertje wat veel voorkomt in ons gebied, is de vleermuis. Om ze een veilige plek te bieden om te overwinteren, zijn er vleermuiskasten geïnstalleerd. Kijk maar eens rond, dan zie je er vast een hangen in een boom, of aan een van de cabins.

vleermuiskast

Efficiënt met energie

Er gebeurt nog meer op het dak; zonnepanelen voorzien alle koelinstallaties op ons terrein van stroom. Daarnaast hebben we zonnecollectoren. Die zorgen ervoor dat het douchewater voorverwarmd wordt. Zo besparen we al veel energie. ’s Winters leveren de collectoren genoeg energie om het douchegebouw te verwarmen. Het restaurant wordt voorverwarmd door de warme en gefilterde lucht uit de keuken, zodat er minder gestookt hoeft te worden.

Eco-schoon

Op de camping wordt veel schoongemaakt. In de zomer wordt er zelfs vier keer per dag een ronde gemaakt door de schoonmakers! Ons facilitaire team gebruikt alleen ecologische en volledig biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen, uiteraard in een gerecyclede verpakking.

Ons afval wordt zoveel mogelijk aan de bron gescheiden en apart ingezameld. Zo wordt ons organisch afval of “swill” uiteindelijk verwerkt tot biobrandstof .

Lokaal inkopen

Wij proberen als camping ons steentje bij te dragen aan de lokale economie. Daarom werken we waar mogelijk samen met leveranciers uit de buurt. Ook dit is duurzaam ondernemen. Lokaal geproduceerde producten hoeven maar weinig kilometers te maken om bij ons te belanden. In ons restaurant kun je daardoor een échte Amsterdamse maaltijd bestellen. Kom je bij ons eten, dan weet je zeker dat je maaltijd dagvers bereid is met zoveel mogelijk producten uit de streek.